Sisältöön      
 
 
 
 
 

Sikainfluenssa eli influenssa A(H1N1)v -virus


Sikainfluenssarokotukset ja narkolepsia

Pandemrix-rokoteella tehty sikainfluenssarokotuskampanja keskeytettiin elokuussa 2010, kunnes on selvitetty, mistä narkolepsiatapausten lisääntyminen lapsilla ja nuorilla johtuu.

THL on koonnut verkkosivuilleen vastauksia yleisiin narkolepsiasta ja sikainfluenssarokotteesta esitettyihin kysymyksiin.

Narkolepsia ja sikainfluenssarokote (THL)


Sikainfluenssan torjuntatoimien arviointi 

STM on käynnistänyt arvioinnin, jossa tarkastellaan viranomaisten toimintaa sikainfluenssapandemian ensimmäisen aallon aikana. Tarkoitus on arvioida, miten pandemian torjunnassa onnistuttiin.

Arviointi toteutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon keskushallinnon organisaatioissa, alue- ja paikallistason sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä muilla hallinnonaloilla. Arvioinnin tuloksia käytetään laajoihin tartuntatautiepidemioihin varautumiseen sekä kansallisen pandemiavarautumissuunnitelman päivittämiseen.

Maaliskuussa ja huhtikuussa 2010 järjestettiin pandemian torjuntatoimia koskevat kuulemistilaisuudet.

Sikainfluenssan torjunta - miten onnistuttiin 6.4.2010
Sikainfluenssan torjuntatoimien arviointitilaisuus  4.3.2010 Pandeemisen A(H1N1) 2009 -pandemian ensimmäisen aallon torjuntatoimien arviointi. Yhteenveto arviointitialisuuksista ja nettikyselysitä (pdf, 7234 kB)

 

Tietoa sikainfluenssasta eli influenssa A(H1N1)v -viruksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on koonnut verkkosivuilleen tietoa sikainfluenssasta eli influenssa A(H1N1)v -viruksesta, sikainfluenssan oireista ja hoidosta, sikainfluenssarokotteesta, riskiryhmistä, Suomen epidemiatilanteesta sekä ohjeita terveydenhuollon ammattilaisille ja matkailijoille.

Sikainfluenssa - virallinen tietopaketti (THL)

 

 

14.02.2012
Jaa