Sisältöön      
 
 
 
 
 

Kansainvälinen terveyden edistämisen konferenssi 2013

Kahdeksas kansainvälinen terveyden Global Conference edistämisen konferenssi (8GCHP) pidetään10.-14. kesäkuuta 2013 Helsingissä. Konferenssin järjestävät Maailman terveysjärjestö (WHO) ja sosiaali- ja terveysministeriö, ja se on tarkoitettu kutsuvieraille.

www.healthpromotion2013.org

Konferenssin ydinteemat (pdf, 137 kB )

Tietoa konferenssista

Ensimmäinen terveyden edistämisen konferenssi pidettiin vuonna 1986 Ottawassa Kanadassa. Aiempien konferenssien tärkeimmistä tuloksista kerrotaan WHO:n julkaisussa:

Milestones in health promotion: Statements from global conferences

Konferenssin tavoitteena on

  • helpottaa kokemusten vaihtoa ja tarjota tietoa tehokkaista rakenteista ja menetelmistä, joilla toteutetaan Terveys kaikissa politiikoissa -periaatetta (HiAP)
  • pohtia, miten HiAP-periaatteen noudattamisen esteet voidaan poistaa ja miten periaatteen toteuttamisedellytyksiä voidaan parantaa
  • korostaa terveyden edistämistoimien merkitystä terveyden ja kehityksen kannalta
  • määritellä taloudelliset, kehitykselliset ja yhteiskunnalliset perusteet HiAP-periaatteen noudattamiselle ja tarkastella niitä
  • opastaa jäsenvaltioita HiAP-periaatteen toteuttamisessa
  • edistää tarttumattomien tautien ehkäisemistä ja valvontaa koskevan YK:n poliittisen julkistuksen sekä terveyden sosiaalisia taustatekijöitä koskevan Rion poliittisen julistuksen täytäntöönpanoa.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Outi Kuivasniemi, p. 02951 63117, etunimi.sukunimi@stm.fi
neuvotteleva virkamies Eeva Ollila, p. 02951 63327,
etunimi.sukunimi@stm.fi

 

04.06.2013
Jaa